Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-07-24 18:41:25

Cikk írója:
Debreceni ApróHirdető


Málnás mascarpone Torta


Hozzávalók:

-50 dkg mascaropne

- 1 citrom leve és reszelt héja

- 2 csomag vaniliás cukor

- 3 evőkanál porcukor

- 1 csomag zselatinfix

- 2 dl habtejszin

- 60 dkg málna

- 10-15 dkg babapiskóta

Diszítéshez:

- pekándió,mogyoró

- csokival bevont mazsola 

- aszalt vörösáfonya pár db.

Elkészités:

 A mascarponét simára keverjük a citrom levével,reszelt héjával,vaniliáscukorral és a porcukorral.

 Beledolgozzuk a zselatin fixet. A tejszint kemény habbá verjük,és ezt is a krémbe forgatjuk.

 A málna szemeket megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.Néhány szép szemet,félreteszünk a diszitéshez, a többit félbe vágjuk.

 Babapiskótával kirakunk egy 20 cm átméröjű kapcsos torta forma alját,ha kell megfelelő méretűre törjük a piskótát.

 Rásimitunk egy vékony krém réteget és megszerjuk a málna felével.Erre kenjük a krém felét,megszorjuk a maradék málnával 

 és bevonjuk a maradék krémmel.

 A torta tetejét a félretett málnával ,dióval, aszalvánnyal és csokis mazsolával diszitjük.

 Több órára hütőbe tesszük.

 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »