Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények
Létrehozva:
2022-07-24 18:41:25
Cikk írója:
Debreceni ApróHirdető
Málnás mascarpone Torta

Hozzávalók:
-50 dkg mascaropne
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 2 dl habtejszin
- 60 dkg málna
- 10-15 dkg babapiskóta
Diszítéshez:
- pekándió,mogyoró
- csokival bevont mazsola
- aszalt vörösáfonya pár db.
Elkészités:
A mascarponét simára keverjük a citrom levével,reszelt héjával,vaniliáscukorral és a porcukorral.
Beledolgozzuk a zselatin fixet. A tejszint kemény habbá verjük,és ezt is a krémbe forgatjuk.
A málna szemeket megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.Néhány szép szemet,félreteszünk a diszitéshez, a többit félbe vágjuk.
Babapiskótával kirakunk egy 20 cm átméröjű kapcsos torta forma alját,ha kell megfelelő méretűre törjük a piskótát.
Rásimitunk egy vékony krém réteget és megszerjuk a málna felével.Erre kenjük a krém felét,megszorjuk a maradék málnával
és bevonjuk a maradék krémmel.
A torta tetejét a félretett málnával ,dióval, aszalvánnyal és csokis mazsolával diszitjük.
Több órára hütőbe tesszük.
Városi magazin cikkek






Helyi látnivalók





