Kategória:
Helyi receptek, Húsok, sültek, pörköltek

Létrehozva:
2022-07-23 15:30:36

Cikk írója:
Debreceni ApróHirdető


Egyben sült karaj


Hozzávalók

  • 1.5 kg sertés rövidkaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertészsír (olvasztva)
  • 1 ek köménymag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 20 dkg bacon
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • Elkészítés

    1. Fogjuk a karajt, és egy éles kés hegyével jó pár helyen megszurkáljuk. A kapott kis "nyílásokba" töltjük a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát. Majd jól besózzuk a húst.
    2. A megolvasztott zsírt összekeverjük a köménymaggal és fűszerpaprikával, és alaposan bekenjük vele a húst, és hagyjuk 1-2 órát kicsit pácolódni.
    3. Sütés előtt befedjük a húst baconszeletekkel. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük fedél nélkül kb. 20 percre. Ezután kivesszük, és hagymanegyedekkel körberakjuk a húst, majd lefedjük, és most már csak 180 fokos sütőbe tesszük vissza 1 órára.
    4. Ha még szükséges egy kis pirítás a húsra, akkor a legvégén 10 percet fedés nélkül rápirítunk.
      • Sütés hőfoka: 180 °C
      • Sütés módja: alul-felül sütés
      • Sütés ideje: 80 perc

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »