Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények
Létrehozva:
2022-07-29 13:43:50
Cikk írója:
Debreceni ApróHirdető
Dió Torta

Gyerekkorom kedvenc torjája édesanyám receptje!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 14 dkg liszt
- 1 csom.vaniliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 dkg dió
A krém hozzávalói:
- 1 csom.vaniliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg Ráma
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csom. vaniliás cukor
- 15 dkg dió
- 1 kevés rum vagy aroma
Díszitéshez:
- pár db szép dió
Piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és a vizzel sűrűre keverjük,majd hozzáadjuk a sütöporos lisztet és a darált diót.
A fehérjéből vert habot ovatosan hozzáadjuk.
Zsírozott tepsibe öntjük,és rózsaszinűre sütjük.
A krémhez a vaniliás pudingport a tejben megfőzzük,majd kihűtjük.
A margaint a cukorral és a vaniliás cukorral gépi habverővel kikeverjük,majd szép
simára keverjük a pudinggal. Utánna hozzáadjuk a darált dót ezt már fakanállal keverjük hozzá.
Bele keverjük a kupica rumot vagy az aromát.
A piskotát hosszában ketté vágjuk,megtöltjük a fele krémmel,rátesszük a másik lapot,majd azt is megkenjük krémmel,
úgy hogy maradjon az oldalára is.
Tetejét megszórjuk darált dióval és díszitjük .
Városi magazin cikkek






Helyi látnivalók





