Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-07-29 13:43:50

Cikk írója:
Debreceni ApróHirdető


Dió Torta


Gyerekkorom kedvenc torjája édesanyám receptje!

Hozzávalók:

- 6 db tojás

- 6 evőkanál víz

- 20 dkg kristálycukor

- 14 dkg liszt

- 1 csom.vaniliás cukor

- 1/2 csomag sütőpor

- 4 dkg dió

A krém hozzávalói:

- 1 csom.vaniliás pudingpor

- 3 dl tej

- 25 dkg Ráma

- 25 dkg kristálycukor

- 1 csom. vaniliás cukor

- 15 dkg dió

- 1 kevés rum vagy aroma

Díszitéshez:

- pár db szép dió

Piskóta elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral és a vizzel sűrűre keverjük,majd hozzáadjuk a sütöporos lisztet és a darált diót.

A fehérjéből vert habot ovatosan hozzáadjuk.

Zsírozott tepsibe öntjük,és rózsaszinűre sütjük.

A krémhez a vaniliás pudingport a tejben megfőzzük,majd kihűtjük.

A margaint a cukorral és a vaniliás cukorral gépi habverővel kikeverjük,majd szép

simára keverjük a pudinggal. Utánna hozzáadjuk a darált dót ezt már fakanállal keverjük hozzá.

Bele keverjük a kupica rumot vagy az aromát.

A piskotát hosszában ketté vágjuk,megtöltjük a fele krémmel,rátesszük a másik lapot,majd azt is megkenjük krémmel,

úgy hogy maradjon az oldalára is.

Tetejét megszórjuk darált dióval és díszitjük .

 

 

 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »